Joi, 25 Martie
Lansarea volumului „Istoria românilor din Dacia Traiană. Epoca fanarioților”, de A.D. Xenopol
UNIVERSITATEA ALEXANDRU IOAN CUZA DIN IAȘI
25 Martie >> 11:00 - 11:40
Invitați: Elena Bedreag, Ștefan Lemny, Alexandru Istrate
Moderator: Adrian Acatrinei
Directorul Editurii UAIC, Constantin Dram
Volumul V: Istoria modernă (partea a II-a). După manuscrisul de la Arad. Ediția a IV-a.
Ediție îngrijită de Ștefan Lemny și Alexandru Istrate pe baza manuscrisului de la Arad. Note și comentarii de Ștefan Lemny cu colaborarea lui Ovidiu Olar și Alexandru Istrate. Postfață de Ștefan Lemny.
Ediția a IV-a din „Istoria românilor din Dacia Traiană” a fost inițiată de acad. Alexandru Zub.
Detalii despre carte, aici: https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/istoria-romanilor-din-dacia-traiana-epoca-fanariotilor-1748/1
Masă rotundă aniversară: 20 de ani de Lumen
EDITURA LUMEN
25 Martie >> 12:00 - 14:00
Editura Lumen împlinește 20 de ani! Au fost 20 de ani minunați, cu aproximativ 1000 de titluri publicate, 6 colecții de carte recunoscute prin acreditări științifice și interesul publicului, cu conferințe științifice internaționale, cu mii de participanți din zeci de țări, 20 de jurnale științifice, indexate în Web of Science și alte baze de date prestigioase, două platforme proprii de vânzări și numeroase librării online și fizice, distribuție globală prin prin programul Lumen Goes Global with Ingram, târguri de carte din toată țara, activități ale Centrului de Consultanță & Training Lumen și ale Centrului de Cercetări în Științe Socio-Umane Lumen.
Dezbatere cu tema: „În căutarea poveștilor!”
Radio România București FM
25 Martie >> 18:00 - 18:43
Mai au căutare poveștile clasice? Făt-Frumos și Zmeul Zmeilor n-au murit, s-au transformat în alte personaje, luminoase sau malefice, numai bune de iubit, detestat sau imitat de noile generații de puștani. Unde se ascund poveștile bune și cum le pui în cuvinte potrivite cu vârsta micilor cititori, aflăm de la scriitorii Bianca Mereuță și Petre Crăciun. Alina Baltac redactor Corint Junior ne spune ce se dă și ce se cere în materie de cărți pentru copii.
Joi 25 martie, de la ora 18.00, Cristina Toma și invitații săi pornesc ,,În căutarea poveștilor".
Serile ibooksquare ”Cuvinte și Cafea”
EDITURA UP
25 Martie >> 19:00 - 20:00
În cadrul evenimentului Serile ibooksquare – ”Cuvinte…și Cafea” vom avea trei invitați pe care îi vom asculta povestind despre visuri și tăria de a crede în ele, despre efortul depus pentru a le atinge și cum drumul spre succes are la bază dorința de a fi tu însuți.
Școala altfel… cu micii-mari actori, la Editura Casa Radio ● NOAPTE BUNĂ, COPII! - „Soarele și Crivățul“ de Veronica Micle
EDITURA CASA RADIO - RADIO ROMÂNIA
25 Martie >> 20:50 - 20:52
În seara aceasta, vă invităm să urmăriți „Soarele și Crivățul“ de Veronica Micle, în lectura DARIEI CĂZĂNIȘTEANU, elevă în clasa a III-a C a Liceul Teoretic Jean Monnet din București.
Inspirată de: „Soarele și Crivățul“ de Veronica Micle, în rostirea Magdei Popovici, într-o înregistrare Radio România din 1971. De pe albumul „Noapte bună, copii!“ vol. 15, apărut la Editura Casa Radio.
De 65 de ani, „Noapte bună, copii!“ este una dintre atracțiile postului public de radio. Emisiunea poate fi ascultată la Radio România Actualități, în fiecare seară, de la ora 20.50.
Albumul care a deschis Colecția „Noapte bună, copii!“ a Editurii Casa Radio a fost „Povestiri de Titel Constantinescu“ și a apărut în 2009. În prezent, colecția are 24 de titluri.
Mai multe detalii, la https://www.edituracasaradio.ro.
Școala altfel… cu micii-mari actori, la Editura Casa Radio ● NOAPTE BUNĂ, COPII! - „Bunicul“ de Barbu Ștefănescu
EDITURA CASA RADIO - RADIO ROMÂNIA
25 Martie >> 20:52 - 21:00
În seara aceasta, vă invităm să urmăriți „Bunicul“ de Barbu Ștefănescu Delavrancea, în lectura lui ANDREI RADU, elev în clasa a III-a C a Liceul Teoretic Jean Monnet din București.
Inspirat de: „Bunicul“ de Barbu Ștefănescu Delavrancea, în rostirea Lilianei Voiculescu, într-o înregistrare Radio România din 1961. De pe albumul „Noapte bună, copii!“ vol. 15, apărut la Editura Casa Radio.
De 65 de ani, „Noapte bună, copii!“ este una dintre atracțiile postului public de radio. Emisiunea poate fi ascultată la Radio România Actualități, în fiecare seară, de la ora 20.50.
Albumul care a deschis Colecția „Noapte bună, copii!“ a Editurii Casa Radio a fost „Povestiri de Titel Constantinescu“ și a apărut în 2009. În prezent, colecția are 24 de titluri.
Mai multe detalii, la https://www.edituracasaradio.ro.