Afișează:


Standul Radio România map pin 242

Târgul de Carte Gaudeamus - București 2023 | Deschiderea oficială

Radio România
22 Noiembrie
12:00 - 12:30

Deschiderea oficială a celei de a XXX-a ediții a Târgului de Carte Gaudeamus - București va avea loc miercuri, 22 noiembrie, la ora 12.00.
Președintele de onoare al ediției va fi domnul Ion Bogdan Lefter, reputat scriitor, critic literar, profesor universitar, publicist, și, mai presus de toate, unul dintre cei mai entuziaști și constanți prieteni ai Târgului. Implicat activ, timp de aproape trei decenii, în câteva dintre proiectele tradiționale marca Gaudeamus Radio România, Ion Bogdan Lefter a fost primul coordonator al ziarului târgului, realizat împreună cu studenții Facultății de Litere de la Universitatea București și membru al juriului care a stabilit câteva dintre cele mai importante premii anuale Gaudeamus.
”Gaudeamus înglobează ca o instituție tot ceea ce este seducător, incintant și pragmatic, într-un cuvânt: tânăr în slova românească de azi”, afirma, la deschiderea primei ediții a Târgului de Carte Gaudeamus, Mircea Sântimbreanu. Spusele marelui scriitor, care a fost președintele de onoare al târgului la primele cinci ediții, s-au adeverit an de an, și rămân de actualitate la ediția cu numărul 30, care se va deschide miercuri, 22 noiembrie.
95 de ani de la prima emisie Radio România, 30 de ediții ale celui mai longeviv târg de carte din țară, peste 140 de ediții naționale și locale care au contribuit semnificativ la structurarea pieței naționale de carte.

https://www.gaudeamus.ro/info/gaudeamus-bucuresti-2023/8681