Gaudeamus Cluj-Napoca | 24 - 28 aprilie

22 - 28 Aprilie 2024


Afișează:


Spațiu de evenimente | Gaudeamus Cluj-Napoca 2024 map pin 47

Lansări de carte și sesiune de autografe

Editura Lebăda Neagră
27 Aprilie
14:00 - 14:45

I Prezentarea romanului „Second Life” de Adrian Christescu La eveniment vor participa autorul cărții, Adrian Christescu, și Adrian Petru Stepan, scriitor.
„Second Life” este o carte despre relații personale și sociale putrede, dar și despre oameni onești, despre umilință și mândrie, ratare și ascensiune, amoralitate și corectitudine, o carte cu turnuri imprevizibile, mișunând de parveniți și potlogari, dar în care apar și insule de lumină, și care se termină surprinzător. Stilul ei este alert și direct. (Jan Cornelius, scriitor)

II Prezentarea romanului „Scrie-mi!”, de Mugur Ioniță La eveniment vor participa autorul cărții, Mugur Ioniță, și Adrian Petru Stepan, scriitor. O poveste despre îndrăgostire, despre scris, despre cărți, despre inspirație, despre Timișoara. Ieșit brusc din lumea virtual violentă, dar confortabilă, a jocurilor online, Florin pornește într-o adevărată aventură sentimentală, sinuoasă, marcată de sincope, de hiatusuri, de plecări și de reveniri, cu speranța că va înțelege cât mai mult din Albertina și, îndeosebi, din el însuși. Îi renaște și se amplifică impulsul de a crea literatură având convingerea oarbă că fata este cea care îl inspiră.

III Prezentarea romanului „Poveste dintr-o sticlă de parfum” de Adrian Petru Stepan La eveniment vor participa autorul cărții, Adrian Petru Stepan, și Adrian Christescu, scriitor. „Ca într-una dintre poveștile Șeherezadei, Adrian Stepan te așază în fotoliu și îți pune în mână un pahar. Scoate dopul, îți toarnă licoarea și povestește. Camera e inundată de lumina asfințitului, miroase a casă, a Timișoara, a Orient. Se aud valurile Mediteranei și curgerea Begăi. Degustă! Acum știi: cândva am iubit. Și mai iubesc.” (Adrian Christescu, scriitor)